Bir Başka Bodrum : MAZI

Ağustos 2006

BİR BAŞKA BODRUM
        
          
           Hurma Sahili ( Mazı- BODRUM )

          
          Hurma Sahili

Burası bir başka Bodrum. Kalabalıktan, gürültüden, karmaşadan ve kargaşadan uzak, Bodrum'un Gökova'ya bakan yüzü. Burası Mazı, ya da Mazıköy. 

Aslında köy, sahilden iki km. yukarıda. Korsanlardan korunmak için Bodrum'un birçok köyü gibi tepelere kurulmuş.Mazı'ya varmak, Milas ve Güllük'ü geçip Mumcular yoluna girdikten sonra bir saate yakın sürer. Geçerken kendimi Marmaris yolunda hissettiğim  muhteşem çam ormanları, ne yazık ki 2007'de yandı. Öyle ki yangın Yukarı Mazı köyünün dibine kadar geldi.

         

Aşağı Mazı Köyüne inen yol virajlı. O yolu da Assos'a inen yola benzetirim hep. Her iki köyü de yukarıda bırakıp Hurma Sahiline indiğimizde nefis bir sahil karşılar bizi.

Sahil boyunca sadece üç beş pansiyon vardır. Onları da, bizden önce İtalyanlar keşfetmiş. Temmuz ve ağustos aylarında rezervasyonsuz yer bulamazsınız. Yemek konusunda da  bir iki küçük balık lokantası ve pansiyonların restoranlarından  faydalanılabiliyor.

           
           
Tatil sizin için de sessiz bir sahilde deniz, güneş, yürümek ,doğa ve okumaksa Mazı Köyün Hurma Sahili aradığınız yerdir.Bu arada,  köy meydanında 9 kuşak köylünün hep vardı dediği, anıt zeytin ağacını, tepedeki Gözyaşı Kayasını,sahilde Kayık Kayaları  görebilirsiniz. Sahilin sonunda ağaçların arasında sağa sola yayılmış antik kalıntıları görüp benim gibi şaşırabilirsiniz.

          
          (Arkadaş)

Sabahları İnceyalı'ya  yürüyüşlerinizde, siz davet etmeseniz de size eşlik edecek bir arkadaş mutlaka olacaktır. Hatta dönüş yolunuzda küçük bomboş koyda sizinle denize girip ter atacaktır.

         
         (Sahip çıkılmayan kültür miraslarımız..)

Doğal Sit alanı olduğundan bütün bakirliğiyle kalabilmiş (şimdilik) Hurma Sahili, bir başka Bodrum arayanlar için. 

        
        (Tekneyle Bodrum'a yaklaşırken )

      Küçük bir not : Ağustosta deniz dalgalı
                               olabiliyor.

Yorumlar